Doopiecash

Doopiecash

De grootste trading community van Nederland vind je op Doopiecash, het platform waar je leert traden in crypto. Het maakt niet uit wat jouw uitgangspunt is; de Doopiecash methode is geschikt voor iedereen en is toepasbaar op crypto, commodities, futures en aandelen.

Over Doopiecash

Online sinds 2017 als YouTube kanaal en verkozen tot beste crypto influencer 2020. In relatief korte tijd heeft Doopiecash naam gemaakt als specialist in crypto trading. Ze hebben ook hun eigen cursus ontwikkeld waarvan de lessen voor beginners gratis zijn. Dan ontdek je direct of traden iets voor jou is, ze geven zelf al aan dat het niet voor iedereen is weggelegd.

Doopiecash cursus

Als je weet dat negentig procent van traders verlies maakt en daardoor weer snel afhaakt dan is het de vraag of je überhaupt moet beginnen met de Doopiecash cursus. Volgens de makers Berry Vrolijk en Chris Janssens en kun je traden leren, ongeacht je opleiding of start kapitaal. Crypto en trading in het algemeen is namelijk een markt waarin de kansen voor iedereen in basis gelijk liggen. Met de Doopiecash methode kun je echter een voorsprong nemen in crypto, commodities, futures en aandelen.

Doopiecash biedt meerdere cursussen aan. Zo is er het leerprogramma Swingtraden en het leerprogramma Daytraden en Scalpen die je via de website kunt bestellen. Ook is er een gratis cursus Crypto traden voor beginners in de vorm van een serie video’s. Stap voor stap wordt je zo geïntroduceerd in de wereld die trading heet.

Doopiecash Twitter

Het duo van Doopiecash is zeer actief op Twitter en YouTube. Ze volgen de markt, delen aan de lopende band nieuwe ontwikkelingen en leveren ook zeker wat luchtigheid tussen alle informatie. Hoewel de website gericht is op een Nederlandstalig publiek is de voertaal van Doopiecash op Twitter Engelstalig. Sinds april 2018 hebben ze 20.000 volgers al ruim gepasseerd op Twitter, op YouTube hebben ze 65.000+ abonnees. Die cijfers halen ze niet wat betreft kijkcijfers, ze halen momenteel een gemiddelde van 10.000 kijkers per filmpje wat zeker niet slecht is gezien het flinke aantal filmpjes die ze online plaatsen. Je vindt ze ook op Facebook waar ze dezelfde content delen, hier hebben ze aanzienlijk minder volgers verzameld. Toch is het praktisch dat je de laatste nieuwtjes via de feeds kunt volgen.

Als je zelf veel gebruikt maakt van social media en crypto op de voet wilt volgen dan is het zeker aan te raden om de Doopiecash accounts te bekijken. Je kunt trouwens ook lid worden van Discord, het chat platform waar Doopiecash ook actief is. Via de website kun je direct lid worden van hun Discord.

Ben je meer van luisteren dan kijken en lezen? Dan kun je naar de Doopiecash Succesverhalen podcast luisteren. Je raakt zo geïnspireerd door traders die met crypto hun normale baan vaarwel hebben gezegd en nu fulltime met handelen op de markt bezig zijn. Daarbij komt ook zeker de Corona pandemie ter sprake die voor veel ondernemers de ondergang heeft betekend.

Doopiecash Swingtraden

Het kan lastig zijn om tussen het flinke aanbod cursussen een keuze te maken. We kunnen ook niet alle lesprogramma’s tot in detail belichten. Laten we daarom even Doopiecash Swingtraden apart bekijken, dit geeft niet alleen een idee van dit programma maar ook van de wijze waarop Doopiecash cursussen in elkaar zitten. In het Swingtraden programma “leer traden met crypto” leer je alles wat je moet weten om een succesvolle trader te worden. Het is geen basis cursus en ook geen algemene training maar een specifiek trading systeem dat door Doopiecash in eigen huis werd ontwikkeld.

De methode is het resultaat van jarenlange ontwikkeling waarbij er steeds verfijningen zijn doorgevoerd. Zo is er een leerprogramma ontstaan dat een solide fundering geeft om blijvend succes te boeken op jouw trades. Daarbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen grote of kleine traders. Dat kan van pas komen want zelfs al je meer serieus gaat traden kun je de methode opschalen naar behoefte.

Het leerprogramma wordt voor een vaste prijs aangeboden op basis van onbeperkte toegang. Het is dus geen abonnement, je hoeft op een later tijdstip niet extra te betalen. Een klein minpunt is dat je de ruim vier uur video content niet kunt downloaden voor offline gebruik. Dit is wel begrijpelijk want anders is de kans op illegale kopieën veel groter. Je zult de content dus moeten streamen. Het is dan hopen dat ze niet stoppen maar gezien het succes van Doopiecash lijkt het erop dat ze voorlopig nog wel door zullen gaan.

Het Doopiecash Swingtraden programma is onderverdeeld in verschillende modules:

  • Module 1: Beginnen met Traden. Je leert hier de basis van crypto traden.
  • Module 2: Prijsactie. Hier leer je hoe de markt werkt en je kunt na het voltooien van deze module prijsacties voorspellen.
  • Module 3: Levels. Dit maakt onderdeel uit van de unieke Doopiecash methode. Met levels leer je te bepalen wanneer je in- of juist uit moet stappen.
  • Module 4: Risk management. Je leert om tijdig je winst op te nemen of juist vast te leggen. Ook wordt uitgelegd hoe mogelijke verliezen beperkt kunnen worden.
  • Module 5: Managen van posities. Zaken als entries, ladderen, front- en backrunnen komen hier aan bod.
  • Module 6: Break of Structure. Je ontdekt BOS-patronen en prijsbewegingen te doorzien.
  • Module 7: Orderdagboek. Vastleggen van notities helpt je om de meest effectieve strategie te bepalen.

De reviews van gebruikers zijn ook duidelijk, het Doopiecash Swingtraden programma is de moeite waard en biedt je de aanknopingspunten die je nodig hebt om verder te komen met crypto trading. Je hebt er in principe geen voorkennis voor nodig maar het helpt wel als je eerst wat video’s op hun YouTube kanaal hebt bekeken. Die zijn gratis dus je hebt niets meer te verliezen dan tijd.

Wat is Doopiecash platinum?

Als je echt serieus aan de slag wilt gaan met crypto trading en geen informatie wilt missen blijf dan op de hoogte via het Doopiecash Platinum Discord platform. Hier krijg je al het nieuws van de redactie en je kunt communiceren met andere gebruikers. Je krijgt zelfs een persoonlijke video boodschap toegezonden. Registreer voor een maand, zes maanden of een jaar. Een langer abonnement betekent meer korting. Een beetje apart maar de abonnementen worden Platinum Bronze, Platinum Silver en Platinum Gold genoemd. Aan edelmetalen geen gebrek dus! Je kunt betalen met creditcard, iDeal en bankcontact. Die laatste moet waarschijnlijk Bancontact zijn, het standaard online betaalsysteem in België.

De heren van Doopiecash geven zelf aan dat leren traden pakweg zes tot twaalf maanden in beslag zal nemen voordat je echt weet wat je doet. Voor de cursus betaal je eenmalig, om lid te blijven met het Platinum abonnement moet je echter dieper in de buidel tasten.