Crypto Cursus voor beginners

Crypto cursus voor beginners

 

Bekijk hier de Crypto Cursus voor Beginners

Ben je nieuw in Crypto land? Ontdek hier de beste startersgids

Wil je als beginner starten met crypto dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina leg ik je uit hoe je als starter kunt beginnen met crypto.

Crypto is een breed begrip en daarom ook niet zomaar binnen een paar minuten uit te leggen. Eigenlijk is het hetzelfde als de beurs een ook dat is vaak niet zo makkelijk uit te leggen.

Waar te starten als beginner?

Om je op weg te helpen zal ik hieronder eerst even kort uitleggen wat de belangrijkste 4 onderwerpen zijn

  • Wat is Crypto?
  • Wat is Bitcoin
  • Wat zijn altcoins?
  • Wat is Blockchain?

Wat is crypto (cryptocurrencies)?

Cryptocurrencies zijn digitale valuta’s. Deze kunnen vrij verhandeld worden door beleggers. Iedereen kan er op speculeren, net zoals bij andere traditionele valuta’s (fiatgeld, de beurs). De cryptocurrencies staan echter buiten het toezicht van financiële instellingen en overheden. Er is een groot aantal cryptocurrencies beschikbaar, alle met unieke eigenschappen en toepassingen. Er zijn echter tot nu toe maar weinig cryptomunten met een aanzienlijke beurswaarde.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin (afgekort BTC) is een cryptovaluta en een mondiaal betaalmiddel (als systeem wordt Bitcoin met een hoofdletter geschreven, als munteenheid vaak met een kleine letter). Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Er komt dus geen enkele bank bij van pas.

Wat zijn altcoins?

Het woord zegt het al? Altcoin bestaat uit twee woordencombinatie Alt en Coin. Alt staat voor Alternative en Coin voor Munt in het Engels Coin. We praten dus over alternative coins, alternatieven munten. Is een coin geen bitcoin dan praten we dus over een Altcoin. Altcoins volgen doorgaans de koers van de Bitcoin.

Wat is Blockchain?

Blockchain is een online database waar data (transacties) kunnen worden opgeslagen. De belangrijkste transacties zijn betalingen met een digitale munt (valuta) en het uitwisselen van data zoals contracten, diploma’s en eigendomsbewijzen. Omdat de transacties digitaal worden ondertekend en worden opgeslagen in de blockchain is er geen derde controlerende partij meer nodig.

Gratis crypto cursus voor beginners

Als je je eerste crypto gaat kopen dan komt er nogal veel op je af. Het eerste waar je tegen aanloopt is: Waar bewaar ik mijn crypto?, waar sla ik het op? Hiervoor heb je een wallet nodig en een code en……….. Zoals je ziet niet heel makkelijk. Om je hier mee te helpen is een gratis online cursus beschikbaar. Tijdens deze cursus koop je al je eerste coins. Stap voor stap nemen ze je mee in alles over crypto. Klik op de volgende link en schrijf je in voor deze gratis crypto cursus voor beginners.