Boeken over beleggen

Boeken over beleggen

Ben je op zoek naar de beste boeken over beleggen dan zit je hier goed. Bekijk hieronder in mijn overzicht mijn top 10 boeken beleggen. Doe er je voordeel mee.

Bekijk hieronder mijn lijst

 • De intelligente belegger, Benjamin Graham
 • Beleggen voor Dummies, Hans oudshoorn Peter Siks
 • Beleggen als een pro, pcm de haas- Paanakker
 • Beleggen in aandelen voor dummies, Paul Mladjenovic
 • beleggen met technische analyse, H.J. Geels
 • Beleggings Illusie, Marius Kerdel en Jolmer Schukken
 • Beter beleggen dan de bank, Fred hendriks
 • Daytraden voor Dummies, Ann CLogue
 • De kunst van het traden, Henk Grundmeijer en Martijn Luijckx
 • De basis van het beleggen, Holland Invest
 • Duurzaam beleggen voor dummies, Jochem Harkema en Peter Tros
 • Ethisch beleggen voor iedereen, Dirk Coekelberg, Siem de Ruiter, Herwig Peeters
 • Fabeltjes over beleggen, Arie Buijs en Derk Gerritsen
 • Iedereen Belegger, Lannoo
 • Leer beleggen als Warren Buffet, Hendrik oude Nijhuis en Bjorn kijl
 • Rich dad poor dad, Robert Kiyosako
 • Slow beleggen, Peter van der slikke
 • Verdubbel je geld in vijf jaar, Sam Hollanders

De intelligente belegger, Benjamin Graham

de-intelligente-belegger Benjamin Graham

Volgens Warren Buffet verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven.

De klassieker De intelligente belegger uit 1949 wordt zelfs na ruim 65 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen, hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel. De intelligente belegger is in de loop der jaren in talloze talen vertaald en sinds verschijnen zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.
Met een uitgebreide inleiding van superbelegger John C. Bogle, oprichter van The Vanguard Group.

Beleggen voor Dummies, Hans oudshoorn Peter Siks

Beleggen voor dummies Hans oudshoorn Peter Siksje rendementskansen vergroten en op verantwoorde wijze je doel bereiken. In deze compleet nieuwe editie van Beleggen voor Dummies vind je up-to-date informatie om je hierbij te helpen. Aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, trackers en nog veel meer beleggingsmogelijkheden komen aan bod. Met behulp van het beleggingsplan leer je hoe je je geld kunt laten groeien. Met de waardevolle strategieën en tips om de juiste keuzes te maken, heb je alles wat je nodig hebt voor succes op de beurs!

Hans Oudshoorn is hoofddocent aan de Alex Academy, het opleidingsinstituut van de online effectenbank. Hij levert geregeld bijdragen over beleggen aan verschillende media. Peter Siks is beleggerstrainer bij Binck. In die functie weet hij als geen ander wat de valkuilen voor (beginnende) beleggers zijn.

Beleggen als een pro, pcm de haas- Paanakker

Beleggen als een pro PCM de Haas-PaanakkerDit cursusboek beschrijft in duidelijke taal de verschillende beleggingsinstrumenten. Dankzij de jarenlange ervaring met het uitleggen van beleggingskennis, is gebruik gemaakt van veel praktisch voorbeelden. Om uw kennis te toetsen zijn er opdrachten in het boek verwerkt, met uitwerkingen. De handige checklist helpt om een beleggingsportefeuille te bouwen en te onderhouden. Beleggen wordt met het stappenplan een peulenschil!

 

Beleggen in aandelen voor dummies, Paul Mladjenovic

Beleggen in aandelen voor dummies paul MladjenovicVoor Dummies Beleggen in aandelen voor dummies 1e druk is een boek van Paul Mladjenovic uitgegeven bij Voor Dummies. ISBN 9789045353937

Dit boek is de onmisbare, betrouwbare gids voor iedereen die wil investeren in aandelen en die
zijn investering wil zien groeien. In dit boek vind je bewezen strategieën voor het selecteren en beheren van winstgevende beleggingen onder alle omstandigheden. Je leert snel en moeiteloos te navigeren door het beweeglijke economische landschap en de juiste aandelen te kiezen in verschillende situaties. De praktijkvoorbeelden in het boek laten zien hoe je het maximale uit je beleggingsportefeuille haalt.
Paul Mladjenovic is een gecertificeerd financieel planner en beleggingsdocent met meer dan dertig
jaar ervaring. Hij schrijft veel over aandelen en gerelateerde beleggingen

Beleggen met technische analyse, H.J. Geels

Beleggen met technische Analyse H.J. Geels

Al weer een wat ouder boek maar daarom zeker niet minder interessant. Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van het gehele vakgebied van de technische analyse, statistische analyse en kwantitatieve analyse. Uitgever: Keyword BV 2005-2016.

Beleggings Illusie, Marius Kerdel en Jolmer Schukken

Beleggings-illusie marius Kerdel en Jolmer SchukkenjpgZoals de titel al aangeeft zijn de beide auteurs ervan overtuigd dat er sprake is van een beleggersillusie. Banken en beleggingsfondsen houden ten koste van de belegger die illusie in stand. Beleggers raken zo meer dan de helft van hun opgebouwde vermogen aan hen kwijt. Dat moet anders vinden de auteurs. In deel 1 van hun boek schetsen zij wat het najagen van de illusie in de praktijk betekent en waarom die juist in stand wordt gehouden. In deel 2 beschrijven de auteurs drie regels waarmee verstandig kan worden belegd en doen ze een voorstel voor een alternatief verdienmodel voor vermogensbeheerders. In een helder betoog maken de auteurs duidelijk dat beleggers valkuilen dienen te vermijden.

Een en ander wordt vergemakkelijkt door het geven van duidelijke voorbeelden en definities, gelardeerd met duidelijke grafische voorbeelden. Een aanwinst voor beleggers die streven naar optimale opbrengst.

Beter beleggen dan de bank, Fred hendriks

beter-beleggen-dan-de-bank Fred HendriksHet boek laat zien hoe je inkomen kunt verwerven uit je vermogen door te beleggen in Amerikaanse hoogdividend aandelen van gerenommeerde bedrijven.

Wie spaart er nog? De rente is tot een historisch laag peil gezakt en zal de komende tijd nauwelijks stijgen. Velen beproeven daarom hun geluk op de beurs. Maar de beurs heeft veel weg van een loterij en adviezen van banken en vermogensbeheerders leiden vaak tot tegenvallende resultaten tegen hoge kosten. Amerika kent vele beursgenoteerde bedrijven en fondsen die een veel hoger dividend uitkeren dan in ons land.

Dit wordt sterk gestimuleerd door Amerikaanse overheid en heeft tot doel om ook gewone Amerikanen in de gelegenheid te stellen effectief te sparen voor bijvoorbeeld hun pensioen. Hoogdividendbeleggen is in Amerika dan ook de gewoonste zaak van de wereld. Zonder veel inspanning kun je via een bewezen strategie ook als Nederlander 6 tot 12 procent rendement maken op je geld door te beleggen in gerenommeerde ondernemingen. Dit boek neemt je mee. Zelfs als je nog nooit hebt belegd, kun je na korte tijd de methode toepassen. Het laat zien hoe je je financiële toekomst zeker kunt stellen: individueel, als ZZP-er of als eigenaar van een bedrijf. Of hoe je eerder kunt stoppen met werken om te gaan genieten van een goed pensioen.

Daytraden voor Dummies, Ann CLogue

Daytrading voor Dummies Ann C. LogueDaytrading is zonder twijfel de meest zinderende manier om geld te verdienen. Je hebt slechts drie dingen nodig om te kunnen beginnen: geduld, stalen zenuwen en jouw exemplaar van ‘Daytrading voor Dummies’. In begrijpelijke taal laat deze gids je zien hoe daytrading werkt en hoe je dit avontuur begint met het opstellen van een actieplan. Van de klassieke strategiën tot de details van het dagelijks handelen, dit boek geeft je de kennis en het zelfvertrouwen om je hoofd koel te houden, risico’s te overzien en belangrijke beslissingen te durven nemen. De tips en technieken in ‘Daytrading voor Dummies’ leggen de stevige basis die je nodig hebt om een succesvolle, spannende en bovenal winstgevende carriere te beginnen. Ann C. Logue heeft ruim twaalf jaar ervaring in de financiële sector en gaf les in bedrijfskundige administratie aan de Universiteit van Illinois. Ze is financieel auteur en heeft talloze artikelen geschreven over investeren. Ook redigeerde ze publicaties over equity trading en risicomanagement.

De kunst van het traden, Henk Grundmeijer en Martijn Luijckx

De kunst van het traden Henk Grundmeijer Martijn LuijckxjpgOver De kunst van het traden. De kunst van het traden gaat voor een groot deel over de psychologie achter succesvol handelen op financiële markten. Veel particulieren maken prachtige plannen maar worden tijdens het traden overvallen door hun emoties. Daardoor gaan de meeste portefeuilles volledig de verkeerde kant op. De juiste ‘mindset’ maakt het verschil tussen consistente winsten en oplopende verliezen. Toch besteden maar weinig boeken hier voldoende aandacht aan. In dit eerste Nederlandstalige kwaliteitsboek over de traders-mindset, komen de voorwaarden voor succes vanuit verschillende invalshoeken aan bod. Het geeft inzicht in de vele valkuilen en leert hoe je zelf een traders-mindset kunt ontwikkelen.De kunst van het traden bevat ook direct toepasbare informatie over moneymanagement en systemen. Gouden tips van grote traders maken dit inmiddels zeer populaire boek tot een onmisbare gids voor particulieren die succesvoller willen handelen op financiële markten.

De basis van het beleggen

de-basis-van-het-beleggen holland investjpgAlles over succesvol zelf beleggen, laten beleggen en value investing, in iedere vermogenscategorie (van cash tot kunst en van aandelen tot klassieke Ferrari’s) aan de hand van drie vragen:
1. Hoe het vermogen te spreiden?;
2. Waarin te beleggen?; en,
3. Wanneer te (ver)kopen?

DE BASIS VAN HET BELEGGEN – Dit is de vijfde druk van dit populaire beleggingsboek! Al jaren lang het beste beleggingsboek van Nederland en België (Beursig.com). Koop dit boek nu en leer snel wat duizenden beleggers al weten! Met een voorwoord van Professor Koelewijn.

DE BASIS VAN HET BELEGGEN is van belang voor iedere belegger die wil weten wat werkt, wanneer en waarom. Helder geschreven, afwisselend serieus en verrassend, en altijd praktisch, onderhoudend en leerzaam, geeft DE BASIS VAN HET BELEGGEN een verhelderend inzicht in de onderlinge relatie tussen belegger, belegging en beurs. Het behandelt de meest optimale spreiding van uw vermogen, de emotionele en psychische obstakels van het beleggen, de belangrijkste kenmerken van cash, deposito’s, obligaties, aandelen, vastgoed en alternatieve beleggingen, het vinden van het juiste bedrijf met het juiste management en het juiste product, de voor- en nadelen van vermogensbeheer, de berekening van de intrinsieke werkelijke waarde van een belegging, het beste moment om een belegging te kopen en te verkopen, en nog veel en veel meer.

Duurzaam beleggen voor dummies, Jochem Harkema en Peter Tros

duurzaam-beleggen-voor-dummies-jochen-harkema-peter-tros-boek

In ‘Duurzaam beleggen voor Dummies’ vind je alles wat je moet weten om direct te beginnen met duurzaam of maatschappelijk verantwoord beleggen. Lees waar het om gaat bij duurzaam beleggen, welke methodes er zijn, op welke wijze je duurzaam kunt beleggen, hoe je aandelen en beleggingsfondsen op duurzaamheid selecteert en wat voor rendement je kunt verwachten.

Ook krijg je praktijkvoorbeelden van duurzame en niet-duurzame beleggingen en leer je hoe je voor jezelf een duurzame beleggingsstrategie opzet – en welke partijen je daarbij kunnen helpen. Ga aan de slag en investeer in een duurzame toekomst!

Ethisch beleggen voor iedereen, Dirk Coekelberg, Siem de Ruiter, Herwig Peeters

ethisch-beleggen-voor-iedereen Dirk Coekelbergh Siem de Ruijter Staf Lavergne Herwig PeetersKies zelf wat er met je geld gebeurt Wat betekent verantwoord beleggen? Waar komt mijn spaargeld echt terecht? Hoe krijg ik zicht op de activiteiten van mijn bank? Het traditionele spaarboekje levert niets meer op, en het ziet er niet naar uit dat dat in de toekomst gaat veranderen. Beleggen wordt steeds nadrukkelijker een interessant alternatief. Toch blijven er veel twijfels bestaan voor beginnende beleggers. Kun je al je geld immers niet zomaar verliezen? En wordt je geld niet stiekem voor ongewenste doeleinden gebruikt? Ethisch beleggen is voor iedereen biedt duidelijke en concrete antwoorden, zowel voor de doorwinterde als de beginnende belegger. Het doet uit de doeken wat ethisch verantwoord en duurzaam beleggen inhoudt, en toont aan dat er voor iedereen mogelijkheden zijn. Beleggen kan immers meer zijn dan blind winstbejag. Wie ethisch belegt, springt verstandig om met zijn geld en met de wereld, zonder daarbij aan winst in te boeten.

Fabeltjes over beleggen, Arie Buijs en Derk Gerritsen

Fabeltjes over beleggen Arie Buijs en Derk GerritsenSoms gaat het goed op de beurs en soms gaat het slecht. Maar vooral als het een tijdje goed gaat, merkt u dat om u heen. Dan levert beleggen in aandelen heel wat gespreksstof op voor verjaardagen, feestjes en recepties. U hoort dan verhalen van beleggers die trots zijn op hun successen. Vaak hebben ze een uitgesproken mening over hun eigen beleggingsstrategie. De adviezen vliegen u om de oren. ‘Je bent gek als je je geld op de bank zet, aandelen leveren altijd een hoger rendement op’ en ‘Bij een ipo moet je altijd voor veel aandelen intekenen, want dat gaat eigenlijk nooit fout’. Ook hoort u: ‘Na een aandelensplitsing kun je rekenen op een koersstijging’ en dan zijn er nog verhalen over beleggingen in tropische oorden die een gegarandeerd hoog rendement opleveren. Arie Buijs en Dirk Gerritsen nemen in ‘Fabeltjes over beleggen’ een aantal van die gevestigde meningen onder de loep. Niet door er meteen een eigen standpunt tegenover te zetten, maar door de theorie uit te leggen en te kijken naar de praktijk. Gewoon rekenen met koersen en rendementen. Dit boek scheidt de fabeltjes van de feiten, en die kennis zal pas echt gewaardeerd worden tijdens de borrelpraat.

Iedereen Belegger, Lannoo

iedereen-belegger-lannooBeursexpert schrijft ultieme bijbel voor de kleine belegger De ex-hoofdredacteur van De Tijd heeft eindelijk het beleggingsboek geschreven dat elke spaarder moet lezen. Naast een pleidooi voor aandelen vooral een heldere handleiding om zonder emoties te beleggen. Niemand kent de aandelenbeurs beter dan Pierre Huylenbroeck. De ex-hoofdredacteur van De Tijd schrijft er al twintig jaar over. Meer nog, hij gunt lezers van Mister Market Magazine een blik in zijn eigen aandelenportefeuille. Resultaat? Een gemiddeld jaarrendement van 12,8 procent sinds 1997, en dat ondanks twee zware beurscrashes. Huylenbroeck maakt op een heldere en enthousiaste manier duidelijk dat aandelen een hoeksteen vormen van onze economie én van elke slimme beleggingsportefeuille. Slim zijn hoeft niet, gedisciplineerd zijn wel. Dit boek toont hoe het moet.

Leer beleggen als Warren Buffet, Hendrik oude Nijhuis

leer-beleggen-als-warren-buffet-hendrik-oude-nijhuis-bjorn-kijl-boek Warren Buffett geldt zonder enige twijfel als ’s werelds beste belegger aller tijden. Begonnen op elfjarige leeftijd met $ 100,– wist hij een persoonlijk vermogen op te bouwen van vele tientallen miljarden dollars. Een opmerkelijk gegeven voor iemand die zelf weinig waarde hecht aan geld… in heldere taal worden uit de verschillende beleggingsstrategieën de beste elementen voor het voetlicht gebracht. dat maakt dit toegankelijke boek tot buitengemeen waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft. En dat ongeacht de mate van belangstelling of deskundigheid. Het Warren Buffett dossier In het laatste deel gaan de auteurs dieper in op de investeringsfilosofie en de beleggingsstrategieën van Warren Buffett. Het is technischer van aard en is rijkelijk geïllustreerd met grafieken en citaten. ‘In dit boek komen Buffett’s verrassende inzichten uitgebreid aan de orde en kunt u lezen over zijn onderscheidende lange termijn filosofie, hoe hij solide ondernemingen selecteert en hoe hij zich niet laat verleiden tot het beleggen in bedrijven die hij niet begrijpt. Dat maakt dit boek tot buitengemeen waardevol voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met beleggen te maken heeft.’

Rich dad poor dad, Robert Kiyosaki

rich-dad-poor-dad robert kiyosakiIn april 2017 is het 20 jaar geleden dat Robert Kiyosaki’s Rich Dad Poor Dad voor het eerst furore maakte in de Personal Finance-arena.
Sindsdien is het het # 1 Personal Finance-boek aller tijden geworden … vertaald in tientallen talen en verkocht over de hele wereld.
Rich Dad Poor Dad is Roberts verhaal over het opgroeien met twee vaders – zijn echte vader en de vader van zijn beste vriend, zijn rijke vader – en de manieren waarop beide mannen zijn gedachten over geld en investeren vormden. Het boek ontkracht de mythe dat je een hoog inkomen moet verdienen om rijk te zijn en legt het verschil uit tussen werken voor geld en je geld voor je laten werken.

Slow beleggen, Peter van der slikke

rich-dad-poor-dad robert kiyosakiGeloof niet alles wat u over beleggen hoort. U behaalt een hoger rendement en u slaapt een stuk beter als u kiest voor veilig langetermijnbeleggen. De bekende vermogensbeheerder Peter van der Slikke rekent af met een even populaire als achterhaalde beleggingsfabel: actief beleggen. En hij geeft de feiten die uw bank u niet vertelt: een hoog rendement is aantrekkelijk, maar niet als dit door hoge kosten verdampt. Dit boek is een niets en niemand ontziende aanklacht tegen de beleggingsadviseurs die u zand in de ogen proberen te strooien met sprookjesachtige beloftes. Met kennis van zaken en veel gevoel voor humor beschrijft Peter hoe u uw emoties onder bedwang kunt houden en met nuchter langetermijnbeleggen het beste rendement kunt behalen voor uw Zwitserlevengevoel. Met tekeningen van Bas van der Schot. De royalty’s van dit boek gaan naar goede doelen. Peter van der Slikke is onafhankelijk vermogensbeheerder en een veelgevraagd spreker. Hij kreeg nationale bekendheid met zijn boek ‘Ontmaskerd’ waarin hij afrekende met de graaicultuur van de banken.

Verdubbel je geld in vijf jaar, Sam Hollanders

verdubbel-je-geld-in-vijf-jaar-sam-hollanders-boek

‘Beleggen is voor iedereen. Het is een ambacht. Je kunt de technieken leren en de rest komt neer op oefening, ervaring en emotionele controle’, aldus Sam Hollanders.

Na vijf jaar onverstandig en nadien vijftien jaar verstandig beleggen verdubbelde hij ongeveer driemaal zijn inleg. In dit boek deelt hij beproefde principes, bruikbare tips en een beetje psychologie. Na het lezen ervan zal de belegger het pad zien om zelf op lange termijn een fors vermogen op te bouwen. Hij zal een eigen persoonlijke en logische beleggingsstrategie kunnen vormen, beleggingsdiscipline aankweken, en weten hoe de juiste aandelen te identificeren. Dit boek is onontbeerlijk voor elke belegger, jong en oud, ervaren en onervaren.