Bitocol Crypto Exchange

Bitocol

Wat is Bitocol?

Bitocol is een Europese Crypto Exchange met inmiddels een Europese vergunning. Het bijzondere aan deze crypto exchange is dat ze de meest beveiligde crypto exchange willen zijn van Europa.

Bitocol Review

Op deze pagina kun je mijn ervaringen vinden over Bitocol. Omdat deze exchange nog niet live staat geef ik je hieronder een uitleg van de plannen. Als er ontwikkelingen zijn dan zal ik deze aanvullen in dit artikel.

Waarom zou ik kiezen voor Bitocol?

Bitcol heeft een aantal voordelen. Als je er voor kiest om crypto’s te kopen dan maakt het vaak niet uit waar je dat doet. De belangrijkste elementen voor jou als gebruiker is dat de exchange aan een aantal zaken moet voldoen. De volgende zaken zijn belangrijk voor een crypto exchange.

 • Veiligheid
 • Snelheid (geld exchange)
 • Veel aanbod (veel coins of tokens om te kopen)
 • Usebility (gebruikersgemak)
 • Koppeling (koppelingen met diversen wallets)
 • Lage transacties kosten
 • Forum (community)
 • Veiligheid, veiligheid, veiligheid

Is Bitocol veilig?

Bitocol is een veilig platform. Om deze veiligheid te waarborgen zullen ze waarschijnlijk gebruik maken van een 2FA ook wel: Twee factor authenticatie. Een 2FA is een veilige manier van inloggen op de exchange.

Hoe werkt een 2FA?

Om jouw identiteit te bevestigen zal er gebruik gemaakt worden van 2 systemen. Je krijgt namelijk alleen maar toegang als beide systemen geverifieerd zijn. Naast het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord heb je nog een tweede verificatie nodig. Dit kan een code zijn die je via sms ontvangt of een vingerafdruk via je mobiele telefoon of gezichtsherkenning via je smartphone.

Bitocol exchange veiligheid

Een tweede verificatie kan ook plaatsvinden via de Google Authenticator App. Als je wil inloggen op de exchange open je de Google Authenticator app. Je ziet hier dan een code staan. Vul deze code in op de website om toegang te krijgen. Let op: je hebt vaak maar 15 seconden om deze code in te vullen. Ben je te laat dan zie je direct een nieuwe code.

BCL Loyalty Token

Als je er voor kiest om crypto’s te kopen via Bitocol dan kun je er ook voor kiezen om de BCL Loyalty token aan te schaffen en deze te bewaren in je Bitocol Echange Wallet. Het voordeel van deze BCL token is dat wanneer je deze in je wallet plaats je 20% korting krijgt op de exchange fees.

BCL Loyalty Token

Het is dus de moeite waard om deze token aan te schaffen. De 20 procent korting geldt alleen als je minimaal €250,- aan BCL tokens in je Bitocol wallet hebt. Het voordeel hiervan is dat ze mensen betrokken blijven bij het platform. Daarnaast zal als de bekendheid van de exchange toeneemt ook de waarde van de BCL token toenemen.

Welke coins heeft Bitocol

De verwachte coins zijn o.a.

 • Bitcoin: BTC
 • Ethereum: ETH
 • Tether: USDT
 • BNB: USDC
 • USD Coin: USDC
 • Cardona: ADA
 • Solana: SOL
 • XRP
 • Terra: LUNA
 • Dogecoin: DOGE
 • Polkadot: DOT
 • Avalanche: AVAX
 • Binance:USD
 • Polygon: MATIC

Als er meer bekend is over welke coins beschikbaar komen dan zal ik deze bijwerken.

Bitocol registreren, inloggen account aanmaken

Als je wil gaan starten met het kopen of verkopen van crypto’s dan dien je eerst een account te registreren. Deze registratie is gelijk aan andere crypto exchanges.

Bitocol account aanmaken

Klik op de website www.bitocol.com op get started en vul je gegevens in. Daarna klik je op account aanmaken. Na het invullen ontvang je een bevestigingsmail om je adres te verifiëren. Klik in deze mail op de link om je account te activeren.

Verificatie

Als je wil gaan kopen, verkopen of wil handelen dan dien je ook een aantal persoonlijke gegevens toe te sturen. Dit omdat Bitcol moet voldoen aan de KYC wetgeving.

Klik op profiel, account om een aantal persoonlijke gegevens toe te voegen. De volgende gegevens heeft Bitocol nodig om jouw account te activeren.

 • Identiteit
 • Bankgegevens
 • Proefbetaling

Pas als jouw identiteit is goedgekeurd is jouw account actief. Dit kan een aantal werkdagen duren. Ze streven ernaar dit zo snel mogelijk te doen.

Betrouwbaarheid

Is bitocol te vertrouwen. Bitcol is opgezet om de meeste veilige exchange te worden van Europa. Op dit moment zijn hard bezig om deze uitspraak ook waar te maken.

Bitocol app

Bitocol heeft zijn eigen app voor zowel ios als android. Met deze handige app kun je alles zelf regelen. In deze app kun je ook je Bitocol wallet vinden en vanuit hier kun je ook snel en eenvoudig kopen, verkopen en handelen. Hieronder een afbeelding van Bitocol app.

Bitocol app, wallet ios en android

Bitocol kosten, fees

Als je crypto koopt of verkoopt betaal je altijd een fee. Deze fee is van een aantal zaken afhankelijk. Hoe meer je handelt hoe minder fee je betaald. De laagste fee is 0,0100% . De handelskosten worden in rekening gebracht op basis van je handelsvolume gedurende de afgelopen 30 dagen.

Bitocol Fees Kosten

Binnenkort kun je hier alles vinden over de exchange fee van Bitocol. Wil je korting ontvangen of je exchanges fees dan kun je er voor kiezen om voor 250,-euro de BCL loyalty token aan te schaffen. Je ontvang dan direct 20% korting op je fees.

Bitocol ervaringen

Omdat de exchange nog niet live staat heb ik geen ervaring. Zodra de exchange live gaat zal ik mijn ervaringen direct met je delen en op deze pagina publiceren. Ook zal ik de truspilot ervaringen hier in meenemen.

Bitocol Affiliate

Ben je een affiliate marketeer dan kan Bitocol enorm interessant voor je zijn. Als je nog niet bent bekend met affiliate marketing dan kun je hieronder een korte uitleg vinden.

Als affiliate ontvang je een beloning wanneer iemand via jouw link een aankoop doet online. Stel jij deelt met jou vrienden een link. Als 1 van jouw vrienden via deze link een account aanmaakt bij Bitocol dan ontvang jij hiervoor een vergoeding. (30% over de fee kosten)

Bitocol Affiliate Programma

Affiliate programma Bitocol

Wil jij ook een extra zakcentje verdien met Bitocol klik dan op onderstaande link om je aan te melden voor het Bitocol affiliate programma. (het is helemaal gratis)

Bitocol Affiliate programma

Stuur na registratie jouw persoonlijke link door via whatsapp of social media en verdien een extra zakcentje.

Bitocol Academy

omdat het handelen in crypto’s niet iets is wat je dagelijks doet en het wel eens behoorlijk omslachtig kan zijn kun je binnenkort ook gebruik maken van de Academy. In deze academy krijg je stap voor stap uitleg over hoe je dit kunt aanpakken.

Copy Trading

Over een aantal maanden krijgt Bitocol ook een copy trading feature. Hiermee ben je in staat om professionele traders te kopieren. Zodra hier meer over bekend is vul ik dit artikel aan.

Copy Trading Bitocol

Wat is Copy Trading?

Copy trading is het kopiëren van beleggers en traders. Zonder enige kennis of ervaring kun je iedere beweging volgen.

Bitocol NFT

Bitocol is van plan om een eigen NFT platform op te zetten. Omdat NFT in de toekomst alleen maar zal groeien is dit zeker een goede zet. Zodra er meer bekend is over het NFT platform van Bitocol breng ik je op de hoogte. Wil je weten wat een NFT is hieronder een korte omschrijving.

Bitocol NFT platform

Wat is een NFT?

De afkorting NFT staat voor Non Fungible Token. Een nft is een digitale asset  (digitaal bewijs) op de blockchain welke niet uitwisselbaar is. Als je een NFT bezit ben je de enige digitale eigenaar van de NFT. Dit kunnen o.a. afbeeldingen, video’s, emoticons, tweets, muziek, digitale kunst en in de game wereld kan dit ook een digitaal wapen zijn.

Bitocol Debit card

Binnen nu en een aantal maanden zal ook Bitocol komen met een debitcard. Hoe de debitcard eruit komt te zien is nog niet bekend maar hieronder een voorbeeld van hoe het eruit zou kunnen zien.

Bitocol Debit Card

Wat is een Debitcard?

Een debit card is een betaalkaart (ziet er uit als een pinpas) waar je een tegoed op kan plaatsen. Met deze debitcard kun je overal ter wereld betalen daar waar ook normale creditcards worden geaccepteerd.

Bitocol Coin

Het plan van Bitocol is het maken van een eigen coin. Wij kunnen natuurlijk niet wachten en zijn heel benieuwd wanneer we deze coin gaan zien op www.coinmarketcap.

LimeChain

Om Bitocol nog verder te ontwikkelen werken ze samen met LimeChain. Limechain is de specialist als het gaat over het verder doorontwikkelen van een exchanges en tokens.  Ze werkte o.a. ook voor The Graph, Polkadot, Universe, Allianceblock.